top of page
Blog: Blog2
Keresés

Milyen tünetek esetén forduljunk fogorvosunkhoz fogbeültetés után?

A fogbeültetés után jelentkező lokális fájdalom, duzzanat, esetleg véraláfutás a beavatkozás természetes velejárójának tekinthetők, mely panaszok fokozatosan csökkennek, majd néhány nap múltán megszűnnek. De mi állhat a dolgok mögött ha mégsem múlik el? Mikor kell orvoshoz fordulni?


A fájdalom, duzzanat, véraláfutás normálisnak tekinthető, de ha a seb gennyesedik, az fertőzésre utal, amivel feltétlenül fogorvosunkhoz kell fordulni. Szövődmények később is jelentkezhetnek. Feltétlenül forduljon fogorvosához, ha állandósul a fájdalom, beduzzad, vérzik az íny, genny ürül az implantátum környékén, meglazul, mozog az implantátum, visszahúzódik,elszíneződik az íny vagy láthatóvá válik a korábban nem látszódó implantátum.


Tip:

A fertőzés kiküszöbölhető az implantálást megelőző fogtisztítással, depurálással, amivel minimálisra csökkenthetjük a szájban lévő baktériumok számát. Segíthet a panaszok enyhítésében a jegelés, a fájdalomcsillapítás. ézerkezelés gyorsítja a sebgyógyulást.


Időpont foglalás:

Ha komplikáció jelentkezett a fogbeültetése után jelentkezzen be hozzánk egy vizsgálatra. Hívjon minket a +36 30 530 2606 telefonszámon vagy írjon nekünk office@esztetikaifogaszat.hu email címen!

21 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page