top of page
Blog: Blog2
Keresés

Kinek lehet fogbeültetése?

Frissítve: 2019. júl. 14.

Sokan azt képzelik, hogy ehhez különleges képességekkel kell bírni, pedig nem. A műgyökerek beültetéséhez mindössze jó általános egészségi állapot és kellő állcsont vastagság és szélesség szükséges.



Ha fogpótlásra van szükség, az implantátum nyújtja a legtermészetesebb érzetet. Olyan, mintha új fogunk nőtt volna. A csontok kifejlődését követően (18-21 éves kor között) a fogbeültetés bármely életkorban elvégezhető, akár 80 év felett is.



Nincs kihordási ideje, vagyis jó szájhigiéne mellett egy egész életen át szolgálhat a beültetett fog.



Mikor nem ajánlott az implantátum?

Bár az implantáláshoz nem kell supermannek lenni, van néhány betegség, állapot, mely megléte esetén a beavatkozás ellenjavallt. Ilyen a már említett elégtelen csontmennyiség a beavatkozás területén. Ezen a problémán azonban csontpótlással lehet segíteni.


Súlyos vérképzőszervi betegségek, súlyos véralvadási zavarok, súlyos szív- és érrendszeri megbetegedés, súlyos immunológiai kórképek, nagyfokú csontritkulás, rákos megbetegedés szintén a kizáró okok közé tartoznak.


A cukorbetegség önmagában még nem jelenti azt, hogy fogbeültetés nem végezhető. Amennyiben a kapilláris keringés rendben van, nem kontraindikált az implantátum behelyezése. A mikrokeringési zavarokat szemész tudja retinavizsgálat alapján megállapítani.

Erős dohányosoknál azért nem célszerű elvégezni ezt a szájsebészeti műtétet, mert a dohányzás egyrészt zavarja a sebgyógyulást. másrészt csökkenti az immunrendszer működését, emiatt növeli a fertőzések kockázatát.



Kizáró okok közé tartozik még a súlyos alkohol-, drog- és gyógyszerfüggőség valamint a nagyfokú harapási rendellenesség.

Rossz szájhigiéne esetén szintén ellenjavallt a beavatkozás, mert az implantátumok élettartama szempontjából nagyon fontos azok tisztántartása, hisz a megtelepedett baktériumok gyulladást okozhatnak az implantátum körül, amit így elveszíthetünk.



Időpont foglalás:

Ha komplikáció jelentkezett a fogbeültetése után jelentkezzen be hozzánk egy vizsgálatra. Hívjon minket a +36 30 530 2606 telefonszámon vagy írjon nekünk office@esztetikaifogaszat.hu email címen!


32 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page